December in Haarlem? Deze uitjes mag je niet missen

1. Kerstmarkt

De binnenstad van Haarlem wordt in het weekend van 7 & 8 december omgetoverd tot een grote kerstmarkt. Door de hele stad vind je kraampjes met accessoires, kleding, souvenirs en kerstspullen. Maar ook de fijnproever komt hier aan zijn trekken. Van glühwein tot vers gemaakte ambachtelijke wafels, tijdens het struinen kom je niets tekort. Er is muziek en er heerst een gezellige sfeer. Deze markt is inmiddels uitgegroeid tot een van de gezelligste kerstmarkten in de Benelux en ik begrijp wel waarom. Begin de feestelijke decembermaand in Haarlem met een bezoekje aan de kerstmarkt. Wie zie ik daar?

2. Santa Run

Kijk niet gek op als je op vrijdagavond 13 december naar de Grote Markt gaat, want dan kun je een stel kerstmannen, elfjes en rendieren voorbij ziet komen. Op die vrijdag wordt namelijk de SantaRun georganiseerd. Deze run trekt zo’n 2000 deelnemers, die een parcours van drie kilometer door de feestelijk verlichte binnenstad rennen. Veel van hen zijn verkleed als kerstman. Bij deze run gaat het niet om de beste tijd neerzetten, maar vooral om lol hebben met elkaar. Dit jaar doen er ook kinderen mee aan de ELFS RUN! Dat is een sponsorloop waarbij kinderen zoveel mogelijk rondjes om de kerk moeten lopen. Ze rennen voor een goed doel en vrienden en familie kunnen sponsoren. De SantaRun start na de kidsrun en het evenement wordt afgesloten met een feestelijke afterparty. Meedoen? Opgeven kan via deze link.

3. Kerstsamenzang

Als echte mug ken je natuurlijk de Kerstsamenzang op 24 december. Een gezellig begin van het kerstfeest waar je familie, vrienden en oude bekenden tegenkomt en de feestdagen gezamenlijk inluidt. Dit jaar wordt tussen 20.30 en 22.30 voor de tweede keer een silent disco georganiseerd. Voor €10 reserveer je een koptelefoon en kun je switchen tussen twee kanalen. Om 23.00 start de dienst en daarna volgt de kerstsamenzang. Ook in de Vijfhoek wordt samenzang georganiseerd. Vanaf 00.00 uur zing je daar mee met Hollandse kerstklassiekers. Hét decemberfeestje van Haarlem voor jong en oud.